Hvem er marathon for?

Det kan siges, at det er for alle mennesker at løbe marathon, uanset hvor gamle de er, og uanset hvilket køn de er, men det passer alligevel ikke, for sporten stiller store krav til mennesket og dets krop. Jo mere du har trænet i dit liv, jo større chance er der for, at marathon kan være noget for dig, men det er ikke en garanti. Marathon udfordrer dig, og det kan være en god idé at have løbet i mange år, før du begiver dig ud på denne distance. Du skal dog ikke lade dig slå ud, hvis du ikke med det samme er i stand til at løbe langt, og ligesom din kondition skal blive bedre, så skal både dine sener og led også vænne sig til den belastning, der er ved løb.

Marathon er for dig, der gerne vil udfordres, og som ikke er bange for at blive presset og have det hårdt. Du skal være i stand til at presse dig selv, også når du bliver træt, og det bliver rigtig hårdt. Det er selvfølgelig ikke altid helt nemt, og derfor kan det være en rigtig god idé at have en makker at løbe med, som har de samme mål som dig.

Når du skal løbe et marathon, kan det være en god idé at træne op til det minimum et halvt år før, så du bliver klart til at stå distancen. Hvis du slet ikke har trænet før, skal du naturligvis give det længere tid, men det kan lade sig gøre på 6 måneder, hvis du er klar på, at du ikke kommer først. Der er mange mennesker, som har løbet mange marathon, og det siges, at der er danskere, der har tilbagelagt op mod 100 af slagsen, hvilket jo er rigtig meget. I sidste instans, så handler det blot om, at du har lysten til at løbe, og særligt til at løbe langt, og derefter er det ikke noget til hinde for, at du kan starte. Måske ønsker du blot at løbe lidt for dig selv i starten, og måske er du klar på at melde dig ind i en løbeklub med det samme. Inden du har set dig om, deltager du nok i dit første marathon.

Det er ikke sikkert, det bliver så nemt for dig at løbe, men hvis du er vedholdende og med en stor portion tålmodighed, så skal du også nok nå derhen, hvor du ønsker. Alle mennesker kan nå de mål, de sætter sig, og når alt kommer til alt, så handler det jo om, at du skal have det sjovt imens. Derfor kan det være en rigtig god idé ikke at presse sig selv alt for meget i starten.