Hvad er Marathonløb?

Hvad er et marathonløb egentlig, tænker du nok, og hvor kan jeg løbe det? Du har sikkert hørt om det utallige gange, men der findes altså også mennesker, der endnu ikke ved så meget om det, eller hvad det for den sags skyld indebærer. Når alt kommer til alt, så handler det jo om at være nysgerrig, for så skal du nok få svar på de spørgsmål, du stiller.

Når du løber marathon, så løber du 42 km, og det kan du gøre, uanset om du er alene eller sammen med andre. Det betyder også, at du er uafhængig og kan træne, når du vil. Det er noget, de fleste mennesker kan lide, og særligt når man har en travl hverdag, hvor der er meget, der skal nå. Løb stiller ikke andre krav til dig, end at du har et par løbesko og noget løbetøj. Du skal selvfølgelig kunne løbe i alt slags vejr, og det kan du, når du har den rette beklædning. Det er ikke nødvendigvis for alle mennesker at løbe, men når du vælger at løbe marathon, så er det højst sandsynligt fordi, du også er interesseret i at løbe langt, for 42 km er meget.

Marathon adskiller sig fra de fleste andre løb ved, at distancen er lidt længere. Hvis du løber hurtigt, skal du regne med at bruge omkring 3 timer på at tilbagelægge de 42 km, men der er faktisk også nogen, der løber endnu hurtigere. Det kræver naturligvis også, at de har trænet meget, og det er der nogen, der gør. Mange mennesker løber 30 km eller mere ugentlig, og der er selvfølgelig også mennesker, som ikke løber så meget. Men hvis du skal op og løbe et løb med rigtig mange kilometer, så skal du også være villig til at træne meget, for ellers vil din krop ikke kunne holde til det. Hverken sener eller muskler vil kunne klare det, og din kondition vil under ingen omstændigheder kunne bære det.

Når du træner meget, så er du også så heldig, at du kan deltage i marathonløb over alt i Danmark, og her kan du løbe de 42 km i trygge forhold sammen med andre mennesker. Det gør det også rigtig spændende, fordi du kan måle dig med andre mennesker, samtidig med at du også kan måle dig med dig selv. Måske har du en ambition om at løbe under 3 timer, og denne tid er ikke langt væk, hvis du træner hårdt og det, der skal til. Mange mennesker træner sammen med andre mennesker for at blive endnu bedre, og der er ikke noget til hinde for, at du også begynder på dette.

Når du løber 42 km, har du naturligvis også brug for noget mad og drikke, og at have en gel eller to med i lommen kan hjælpe dig langt hen ad vejen. På denne måde får du tilføjet de kulhydrater, du har brug for, og du kan holde langt længere og sikre dig, at din krop ikke går kold.